+ Follow | ♥ Dashboard
//Intan Nabila.

//Intan Nabila
Life.

I want to fly far from this mess. Far far away. So that I won't get hurt by anyone or everyone.
So that I can be alone and start all with new.
So that Im fine and can day "Im fine, Im okay" all day long and all the time.
So that I won't cry that often.
So that I will not make other person hurt because of me. So that I can be alone...

............................................................................................................Kenapa wanita gemuk sekarang ni kurang berkeyakinan untuk berfesyen? Kenapa? Adakah disebabkan kerana saiz yang agak besar dan sukar untuk mendapatkan pakaian yang bersesuaian dan mengikut trend kerana saiz yang agak besar?.....
Para gadis, walaupun badan kita ni gemuk tak semestinya kita kena merendah diri dah takut untuk berfesyen. Saya tahu apa perasaan jadi gemuk macam tu sebab saya ramai kawan yang macam ni. Tapi saya suka untuk berkawan dengan orang macam ni. Kenapa? Sebab saya boleh membangkitkan lagi semangat mereka untuk menjadi seperti wanita biasa di luar sana.
Jika kita ada impian, we have to go for it. Tidak kira apa halangan sekali pun.
Now back to the topic, kenapa perempuan yang bersaiz besar takut untuk berfesyen?
Sekarang ni dah banyak kedai yang jual outfit untuk saiz yang macam ni, even saya pun suka masuk kedai macam ni. Jangan lah jadikan saiz sebagai satu alasan untuk kita tidak tahu cara untuk berfesyen. Akak, 'hendak seribu daya, taknak seribu dalih' jadi kita boleh usaha untuk tidak dipandang hina kerana saiz kita.


If we choose to be that way, so we have to be cormfortable with that way. Awak yang choose untuk jadi macam ni, jadi awak kena suka dengan cara yang macam ni.
Maksudnya disini adalah.... kita yang buat kita jadi macam ni, so kita kenalah pandai uruskan diri kita yang sekarang ni. Jangan bagi banyak alasan untuk kita gagal dalam sesuatu perkara.
Kalau kita tengok sekarang ni, ramai wanita yang bersaiz besar dah berjaya, contoh macam Adele. Dia berbadan besar dan sudah pun berjaya menjadi seorang wanita yang berjaya dalam bidang nyanyian.
Dan dia jugak tidak gentar untuk menexperiment kan dirinya untuk berfesyen dengan baik.
Sekurang-kurangnya dia cuba untuk meningkatkan taraf keyakinan dirinya untuk mencapai ke tahap itu walaupun badannya bersaiz besar.

Okay now, bella bagi tips macam mana nak berkeyakinan tinggi.
-Selalu berfikiran positif
-Yakin dengan diri sendiri
-Bina matlamat hidup yang positif
-Tidak takut atau gentar untuk mencuba sesuatu yang luar biasa
-Sentiasa mencuba benda yang baru dan luar jangkaan
-Cuba untuk menjadi idola kepada seseorang
-jangan terlalu overconfident'
-Belajar daripada kesalahan atau kesilapan
-Cuba untuk memberi ispirasi kepada orang lain
Older Post | Newer